Geen objecten gevonden

Huurverhoging

Dunavie verhoogt jaarlijks op 1 juli de huur. De huurverhoging wordt altijd ter advies voorgelegd aan de Stichting Huurdersbelangen de Duinstreek. De hoogte van de huurverhoging is afhankelijk van een aantal zaken:

  • De (prijs)inflatie van het laatste jaar
  • Het soort huurcontract
  • De prijs-kwaliteitverhouding van de woning
  • Inkomen van de huurder

Ieder jaar geeft de overheid aan wat de maximale huurverhoging is. Op basis daarvan bepaalt Dunavie de jaarlijkse huurverhoging van onze woningen.

Verschil huurverhoging bij sociale huur woning of een vrije sector woning

Het soort huurcontract woning is een belangrijk onderscheid. Wij verhogen de huurprijzen van de sociale woningen anders dan bij een vrije sector woning. Vrije sector woningen hebben een hogere huurprijs dan sociale huurwoningen. Bij een vrije sector woning wordt er niet gekeken naar het inkomen van de huurder.

FAQ Huurverhoging 2019

Mijn buurvrouw en ik huren allebei een vrije sector woning. Waarom krijgt zij geen huurverhoging en ik wel?

Binnen ons huidige huurbeleid hanteren wij ook voor onze vrije sector woningen een maximum huurprijs. Zodra de huurprijs dit bedrag bereikt, verhogen wij deze niet verder. In 2019 is dit bij ongeveer de helft van onze vrije sector woningen het geval, daarom krijgt deze groep geen huurverhoging. De andere helft krijgt een huurverhoging tot 3,6%: 1,6% inflatie en 2% zoals afgesproken in het contract. Ook voor deze groep geldt dat de huur niet hoger wordt dan de maximum huurprijs.

Ik heb geen huurverhoging gekregen. Waarom is mijn maandelijkse totaalbedrag wel veranderd?

Uw totaalbedrag is veranderd omdat de servicekosten wel zijn gewijzigd. Wij vragen maandelijks een voorschot op de servicekosten. Aan het eind van het jaar krijgt u een afrekening, waarbij u soms iets terugkrijgt en soms iets moet bijbetalen. Indien wij het komende jaar een ander bedrag aan servicekosten verwachten, passen we het maandelijkse voorschot aan. Klik hier voor meer informatie over de servicekosten.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden