Tips voor prettig wonen

Dunavie hecht veel waarde aan een fijne, gezellige woonomgeving, waarin u prettig woont. Wij hebben een aantal leefwensen gemaakt, zodat iedereen prettig kan wonen. Op deze pagina vindt u de woonregels die gelden voor huurders van Dunavie. Sommige regels zijn niet van toepassing voor huurders van een eengezinswoning.

Opgeruimd staat netjes

We willen de buurt graag zo schoon en netjes mogelijk houden. Daarom vragen we u het huisvuil in de daarvoor bestemde containers weg te gooien.

Grofvuil kunt u gratis laten ophalen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de gemeente Katwijk via telefoonnummer (071) 406 50 00 (keuzetoets 2). U kunt het ook zelf gratis aanleveren bij de milieustraat.  Om vandalisme, brandstichting en een boete te voorkomen, verzoeken wij u het grofvuil pas buiten te zetten op de ophaaldag, tussen 6.00 en 7.30 uur ‘s morgens. Dus niet alvast de avond ervoor.

Rondslingerende folders leiden vaak tot overlast. Wilt u geen folders ontvangen, plak dan een ‘nee –nee sticker’ op uw brievenbus. Deze sticker is gratis verkrijgbaar bij de gemeente Katwijk.

Roken

Het is niet toegestaan te roken in de algemene ruimten en in de lift.

Houd poorten, deuren, gangen, portieken en galerijen vrij

Bij brand of andere noodsituaties wilt u natuurlijk snel uw woning kunnen verlaten. Daarom is het belangrijk om de algemene ruimten van het gebouw vrij te houden. Ook de poort of slop achter of naast uw woning dient u vrij te houden. Dozen met kranten, vuilniszakken, grofvuil, fietsen, brommers en kinderwagens horen niet thuis in het portiek, de galerij , bergingsgang of poort. Ook niet voor een uurtje.

Ongewenste bezoekers buiten de deur

Voor de veiligheid van uzelf en uw buren raden wij u aan om de entreedeuren van de hoofdingang en de bergingsgang altijd goed af te sluiten. Wilt u niet dat er ongewenste personen in het gebouw rondlopen, open de deur dan alleen voor uw eigen bezoek.

Geen overlast van huisdieren

Of het gaat om hondenpoep of luid geblaf: overlast van huisdieren is altijd erg vervelend. Probeer dit dan ook zoveel mogelijk te voorkomen. Als uw huisdier zijn behoefte doet in of rondom het gebouw, ruim het dan even op.

 Algemene ruimten samen schoonhouden

Het is voor iedere bewoner prettig als de algemene ruimten in het woongebouw netjes blijven. Als huurder bent u dan ook verplicht om uw bijdrage te leveren aan het schoonhouden van het portiek en de bergingsgangen. Probeer hierover met uw buren afspraken te maken. En wanneer u ziet dat iemand de boel verwaarloost, dan mag u diegene daar best op aanspreken.

Iets kapot?

Is er iets kapot in het gebouw of uw woning? Of treft u graffiti aan? Meld dit dan zo snel mogelijk bij Dunavie. Denk niet “Mijn buren bellen wel”, maar doe het zelf. We ontvangen liever een reparatie te veel dan te weinig. En een woonomgeving waar alles onbeschadigd en netjes is, woont wel zo prettig en veilig!

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden